Różnorodność smaków

0
822
Różnorodność smaków

Zwłaszcza, że w dzisiejszych czasach zamówienie oryginalnej chińszczyzny czy prawdziwej włoskiej pizzy jest jedynie kwestią czasu i pieniędzy. W większych miastach otwierane są stale restauracje serwujące dania pochodzące z kuchni całego świata. Bez problemu zjemy tradycyjną grecką czy turecką potrawę. Duże kontrowersje wzbudza często sushi. Dla Polaka tradycjonalisty zjedzenie surowej ryby, owiniętej liśćmi wodorostów będzie, co najmniej dziwne. Jednak mimo osobistych uprzedzeń do nowych dań, każdego dnia w Polsce przybywa miłośników wschodniej kuchni. Przybywa także różnorakich restauracji czy barów. Nie wszystkie z nich oferują niezdrową i tanią żywność. Ostatnimi czasy w modzie są restauracje czy punkty gastronomiczne przygotowujące zdrowe dania, ze składników pochodzących z lokalnych gospodarstw. Wizja zjedzenia naturalnego posiłku jest bardzo kusząca. Nie odstraszają nas nawet wyższe ceny jedzenia – zdrowa żywność jest znacznie droższa i trudniejsza w przechowywaniu i magazynowaniu.

prohelvetia.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ