Olejek z kory cynamonu

0
20
Olejek z kory cynamonu

Zapach cynamonu znany jest wszystkim doskonale i większość osób bardzo go lubi. Cynamon zresztą jest bardzo chętnie wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym – stanowi dodatek do bardzo wielu preparatów. Olejek eteryczny pozyskiwany z kory cynamonowej jest bardzo chętnie wykorzystywany w ośrodkach spa oraz w salonach oferujących zabiegi spa. Ojczyzną tego olejku jest Sri Lanka. Substancja ta dodawana jest między innymi do masaży oraz kąpieli wyszczuplających. Powoduje na skórze uczucie delikatnego szczypania, co pobudza organizm do wydajniejszej pracy, przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej oraz symuluje przemianę materii. Nie mniej jednak przed zastosowaniem olejku z kory cynamonu koniecznie trzeba sprawdzić czy nie będzie uczulał – jest to niestety substancja o dosyć silnych właściwościach podrażniających.

kafejerzy.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ