Ekologiczna kuchnia

0
25
Ekologiczna kuchnia

Wróćmy jednak do ekologicznej kuchni. Jedną z najczęściej używanych przedmiotów w niej jest kran. Pobieramy z niego zimną lub ciepłą wodę – w zależności od potrzeb. Mimo tego, że oczyszczalnie dbają nad stanem bieżącej wody. Niedopuszczalne byłoby udostępnienie wody niezdatnej do picia. W kuchni woda potrzebna jest do przygotowywania herbaty, zupy, sosów i wielu dań. Dlatego tak ważna jest jej czystość i minerały w niej zawarte. By poprawić jej, jakość możemy zainstalować przy baterii kranowej specjalny filtr do wody. Nie chcemy by gotowane na wodzie potrawy traciły, na jakości przez zanieczyszczenia niewidoczne gołym okiem. Filtr pozwala usunąć takie pierwiastki jak chlor, ołów, kadm czy rtęć, a także niebezpieczne baterie, pasożyty i pestycydy. Ponadto przefiltrowana woda jest lepsza w smaku. Innym ważnym przedmiotem, który powinien znaleźć się w ekologicznej kuchni jest sokowirówka. Każdego dnia wypijamy spore ilości płynów. Niekiedy jest to woda mineralna, herbata, kawa czy napoje gazowane.

lekarzzakaznik.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ